Sublimox oxalsyre-fordamper

Sublimox oxalsyre-fordamper

Varroatester

Varroatester fra Lyson

10 Greenstick

Pris fra 120,00 kr
Tilgængelighed: På lager
SKU
1504

10 sticks pr. pakke

Greensticks er baseret på oxalsyre og dermed velegnet til den grønne biavl.

Det er udviklet i Argentina og bliver allerede brugt af biavlere mange steder i verden. Herhjemme har erhvervsbiavler Kurt Holbæk forfinet metoden, og har testet det i et stykke tid. Det er ikke færdigtestet endnu.

Greensticks er nemt at bruge og du får en god lang behandlingsperiode, som jo altid er godt for at få bugt med så mange mider som muligt i det tidlige forår.

Vi anbefaler Greensticks som en ekstra behandling, hvis du vil se hvor mange mider du har, hvis bifamilien er udsat for en sen reinvasion og lignende. Her er Greenstikcs en god måde at få bekæmpet miderne på. Temperaturen er jo tit faldet på dette tidspunkt af efteråret. Eller i foråret, hvis du har på fornemmelsen, at der er lidt for mange mider ved udvintringen. Det er her, at det virkelig flytter noget noget at få fjernet nogle mider. Greensticken er jo ikke temperaturafhængig.

BEMÆRK: Sticken kan krystalisere i posen efter noget tid. Men den kan genoplades igen, ved at lægge posen med sticks i 60 grader varmt vandbad eller i ovnen i ca. 10 min. Herefter er sticken klar til brug igen. Bemærk: Ikke i mikroovnen.

Det kan ikke anbefales at lave om eller ændre på de behandlinger, du plejer at foretage.før Greensticken er gennemprøvet noget bedre i Danmark, og vi har nogle flere resultater. Men det er en rigtig god måde at komme flere mider til livs. Jo færre mider, jo bedre trives bifamilen og dermed mindre problemer.

Det er helt sikkert en spændende metode til at få bekæmpet sine mider på, på tider af året hvor det ellers ikke er så nemt at behandle.

Se videoen herover, hvor Kurt Holbæk viser hvordan man bruger GreenStick.

Hent brugsvejledning her ...

 


Fra Kurt Holbæks hjemmeside (honningagergaard.dk) har vi sakset denne lille effektmåling:

Greenstick hos Niels Tune

"Dette er en graf lavet på Niels Petersens bifamilier.

Grafen viser mide nedfald ved brug af Greenstick. Behandlingen blev startet 6-11 2019 hvilket er lovlig sent, men temperaturen har været ca 10 grader som er mildt for årstiden. Man kan se på grafen at sticken virker over lang tid, topper efter 10-14 dage, for derefter at gå i nul. En tidligere behandling vil tage miderne hurtigere, da bierne er mere i bevægelse.

En efterfølgende oxalsyredrypning har ikke givet noget midenedfald, hvilket betyder at Greensticken tager alle miderne, så jeg vil vurderer at det er spild af tid at vinter dryppe bierne. Vi har lavet en graf af den familie, der havde mindst mider og den der havde flest og igen et gennemsnit af 20 familier.

Niels har flere familier, der har tæt på 2000 mider. De er ikke med i grafen.

Der er kun brugt en stick på de fleste. Enkelte har fået to, men vi har ikke kunne se nogen forskel, enkelte familier har stået på to kasser og igen ingen forskel. Niels har behandlet alle hans familier 150, og talt mider på over 50 familier, mønstret er det samme over hele linjen. Det samme har jeg selv oplevet med mine egne familier i min hjemme bigård. Her startede jeg tidligere nemlig midt af oktober. Miderne var udryddet efter ca tre uger, og igen her, var ingen mider ved en efterfølgende oxalsyre drypning. Det drejer sig om 30 familier, der er talt mider på.

Obs: Jeg har ikke nær så mange mider i familierne som Niels. De familier som jeg her har omtalt, har alle fået førstegeneration Greenstick behandling efter honninghøst ca midt august. Et gennemsnit midenedfald på de 30 familier er ca 15-30 mider over hele behandlingen.

Kurt Holbæk"