Male/opgavebog

Male/opgavebog

Birøkt -teknikker

Birøkt -teknikker

Cider & Most

189,00 kr
Tilgængelighed: På lager
SKU
1470

Friskpresset most og perlende cider

Mostning af æbler og fremstilling af cider udnytter æblernes komplekse smag og gode vitaminer- og begge dele kan nydes i de lange vintermåneder frem til næste æblesæson.

Hvert år køres tonsvis af gode, danske og usprøjtede æbler ud som affald til genbrugspladsen. Men heldigvis får stadig flere øjnene op for potentialet i havens æbler. I denne bog fortælles om, hvordan man nemmest presser æbler til most og brygger perlende cider.

Mostning og ciderbrygning er beskrevet trin for trin med afsnit om modning, presning. pasteurisering, opbevaring, gæring og meget andet. Og her er forklaring på forskellige bryggeteknikker som massegæring, vildgæring, kontrolleret gæring, icecider, fadlagring og keeved cider.

Forfatter Søren Lyshøj er tegner, biavler og brygger, og han har tidligeres skrevet bogen "Mjød - verdens ældste vin". Han har brygget cider og mjød siden han var 25 år gammel. Sammen med sin kone Camilla ejer han Østervang Gaard på Sjælland, som er centrum for biavl, mosteri, bryggeri, tegnestue og kursuscenter. Her holdes bl.a. kurser i cider-og mjødbrygning