Indespærringskassette til 2 rammer

På lager
Varenr.
1746
245,00 DKK
- +
BESKRIVELSE
Spørgsmål til produktet

Kassetten til indspærring af dronnningen er en gammel metode til at isolere dronningen på en enkelt tavle, en såkaldt fangsttavle. Ved at holde dronningen indelukket på en enkelt tavle, sikrer man at dette er det eneste sted i bifamilien, hvor der er yngel klar til forsegling, og som miderne derfor vil opsøge for at kunne formere sig.

Metoden er detaljeret beskrevet på varroa.dk og går ud på at begrænse mængden af yngel, der er klar til forsegling, sådan at miderne vil søge ind i den tilgængelige yngel, som så kan fjernes efter forseglingen. Det svarer i princippet til droneyngelfratagelse, men bare med arbejderyngel. Yngelsætningen kan styres ved at spærre dronningen inde i en fangstkassette med en enkelt tavle at lægge æg på (beskrevet i afsnittet “Fangsttavlen” herunder).

Den anden mulighed er at skabe perioder hvor bifamilien er helt fri for yngel, hvilket tvinger alle mider ud på de voksne bier. I den situation, som svarer til den yngelfri periode om vinteren, er det så muligt at behandle effektivt med oxalsyre. Yngelfri perioder kan man skabe enten ved at bure dronningen inde, helt uden adgang til celler at lægge æg i, eller ved at fjerne al forseglet yngel.

Læs mere på varroa.dk:

» Læs om dronningeindespærring ...

Spørgsmål til produktet
© Bihuset. 2017-2024. Alle rettigheder forbeholdes