Varroa stop-bur fra Jenter

På lager
Varenr.
1773

Biologisk, elegant, effektiv!

326,00 DKK
- +
BESKRIVELSE
SPECIFIKATION
Spørgsmål til produktet

Grundtanken:
De ynglefrie faser uden for vinteren er altid problematiske for Varroa-mider. De mister deres evne til at formere sig relativt hurtigt. Vilde bikolonier bruger dette naturlige forsvarssystem med yngelløse faser effektivt, når de sværmer. Bisværmen er kun let angrebet, den sværmede koloni går ind i en lang ynglefri fase. Miderne ældes eller går tabt sammen med de gamle bier.

At begrænse dronningen i små bure i bisæsonen, efterfulgt af kemisk behandling er en velkendt metode til at håndhæve yngelfrie perioder i løbet af sæsonen. Nogle dronninger mister dog deres accept i bifamilien.

På den anden side virker den åbne yngel af bier som en magnet for Varroa-mider. Derfor kan biotekniske processer, såsom indespærring, med succes bruges til at decimere Varroa-bestanden i bifamilien.

Den nyudviklede Jenter VarroaSTOP kombinerer begge systemer på en elegant måde, uden behov for kemiske kontrolmetoder eller ødelæggelse af hele yngelrammer.

Funktionsprincippet:
I Jenter VarroaSTOP er dronningens aktionsradius begrænset til et lille, lukket celleområde med omkring 250 yngelceller. Dronningen lever stressfrit med sit hof og ynglen i buret. Ammebierne kan passere gennem buret fra begge sider og passe denne yngel uhindret. Varroa-miderne bruger dette sidste yngleområde i familien til deres planlagte reproduktion.

Efter at alle celler er blevet lukket, fjernes bagvæggen på Jenter VarroaSTOP med de påsatte yngelceller og erstattes straks med en ny bagvæg med mellemvæg. Dronningen forbliver i buret til endnu en ynglecyklus. Den fjernede yngel destrueres.

Først når al ynglen i bifamilien er udklækket, og de sidste mider er fanget i det lukkede yngleområde på Jenter VarroaSTOP, frigives dronningen igen via det aftagelige låg på forsiden af ​​Jenter VarroaSTOP eller erstattes af en ung dronning.

Resultatet:
Jenter VarroaSTOP kan nemt installeres i en ramme.

Dronningen kan lave yngel i faser og bevarer derved sin tiltrækningskraft i bifamilien.

Varroa-miderne fjernes næsten fuldstændigt fra familien gennem gentagen yngelfjernelse. Anvendelse af kemiske behandlingsmidler kan undværes.

Mere information
Mærker Tappernøjestadet
Spørgsmål til produktet
© Bihuset. 2017-2024. Alle rettigheder forbeholdes